için kaldı

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleriyle ilgili olarak, "Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde. Türkiye sahipsiz bir devlet değildir. Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Mahkemeleri aracılığıyla her türlü baskıyı yapıyorlar. Biz inandığımız yolda korkmadan yürürüz" dedi.

VATAN VATAN
Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Çalışan işçiler arasında ayrımcılık yapmak doğru değildir, şehitler, gaziler, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmak doğru değildir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşıdır.

SAĞLIKTA ŞİDDET

16 yıllık AK Pati iktidarında hayatını kaybeden şiddet nedeniyle hekim sayısı 11. 2011-2018 arası 68 bin 375 şiddet vakası sayısı. 2013'te Parlamento sağlıkta şiddetle alakalı araştırma komisyonu kurmuş. Güzel de bir rapor da çıkmış. Aradan geçmiş 5 yıl hiçbir şey yapılmış değil. Biz bunu Meclis'in gündemine getireceğiz bir kanun teklifiyle..

Güç ve yetkiler tek merkezde de toplanmaz çağdaş bir devlette. Kuruluşlar olur, yasama yürütme, yargı olur. Bunlar yetki dağılımıdır. Bugün Türkiye'de denge yok. Devlet yönetiminde açıklık ve şeffaflık gerekiyor. Bunlar da yok.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Bahçeli'ye açık ve net bir çağrıda bulunuyorum: Türkiye'nin onuruyla oynayan bu hükümete ve saraya destek vermeyi sürdürecek misin?

Önce enflasyon rakamlarını açıklayan bürokratı görevden aldılar, yerine yeni birini getirdiler. Girdi maliyetlerini düşüreceğiz. Doğalgaz, petrol, elektrik fiyatları indi mi? Yok. Neyi açıklayacaksınız. Kesin pinpon topunda indirim yapacaklar. Herkes pinpon topu alıyor çünkü. Enflasyonla mücadele Merkez Bankası'nın konusudur. Şimdi bakan açıklıyor. Hani Merkez Bankası bağımsızdı?

Enflasyonla toptan mücadele dendi. Bu tür uygulamalar yapılırken önce bakanın veya MB'nin yaptığı açıklamalar dinlenir, sonra görüş beyan edilir. MÜSİAD Başkanı daha program açıklanmadan, 'MÜSİAD olarak bakanlığın açıklayacağı programı sonuna kadar destekleyeceğimizi belirtiyoruz.' Neyi destekleyeceksin? Önce bir dinle bakalım. Dinlemeden görüş beyan ediyor.

Asıl sıkıntıyı vatandaş çekiyor. Yumurtada yüzde 54, domateste yüzde 9 artış var. Aylık arttı mı? Artmadı. Sanayici, esnaf zam yapar. Vatandaş bu zamların yükünü çeker. Krizin faturası halka çıkmış olur. Krizden saray ve sarayın beslemeleri etkilenmez. Saray'ın bütöçesi bile sürekli artıyor. Bir önceki yıla göre 3 kat arttı.

İŞSİZLİK

7 milyona yaklaşıyor işsiz sayısı… İşsiz insan canlı bomba gibidir. Nasıl geçinecek, geleceğe nasıl umutla bakacak. Üniversiteyi bitirmiş gencecik evladımız işsiz. Bunun hesabının sorulması lazım. Asgari ücretin altında çok az emekli aylığı alanlar var. Bugün söylemiş Erdoğan… Asgari ücretin altında emekli aylığı alanlar milyonlarca kişi…

İŞ BANKASI'NDAKİ CHP HİSSELERİ

Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde. Türkiye sahipsiz bir devlet değildir. Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Mahkemeleri aracılığıyla her türlü baskıyı yapıyorlar. Biz inandığımız yolda korkmadan yürürüz.

Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz, Biz özde milliyetçi bir partiyiz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER