Trabzonspor - Evkur Yeni Malatyaspor maç sonucu: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 yenerek, galibiyet serisini 5'e çıkarttı.<br /> <br />

Trabzonspor - Evkur Yeni Malatyaspor maç sonucu: 2-1 - Sayfa 1

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 yenerek, galibiyet serisini 5'e çıkarttı.

Trabzonspor - Evkur Yeni Malatyaspor maç sonucu: 2-1 - Sayfa 2

Trabzonspor - Evkur Yeni Malatyaspor maç sonucu: 2-1
Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında yer almak isteyen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup ederek üst üste 5. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Mücadeleye hızlı başlayan Fırtına, henüz 2'nci dakikada gole çok yaklaştı. Anthony Nwakaeme'nin pasıyla sol çaprazdan ceza sahası içine giren Abdülkadir Ömür, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak açıyı çok iyi kapatan Ertaç Özbir gole izin vermedi.

Trabzonspor - Evkur Yeni Malatyaspor maç sonucu: 2-1 - Sayfa 3

Karşılaşmada gol perdesini açan taraf ise 22'de konuk ekip oldu. Michael Pereira'nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Ömer Şişmanoğlu'nun kafa vuruşu filelerle buluştu ve Malatyaspor 1-0 öne geçti.

Bordo Mavililer'in bu gole yanıtı ise 31'de geldi. Abdülkadir Parmak'ın pasında topla buluşan Nwakaeme, ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşla takımını beraberliğe taşıyan golü attı: 1-1

Trabzonspor - Evkur Yeni Malatyaspor maç sonucu: 2-1 - Sayfa 4

İlk yarının 1-1'lik eşitlikle sonuçlandığı mücadelenin 76'ncı dakikasında misafir takım 10 kişi aldı. 70'te Caleb Ekuban'a yaptığı faulün ardından sarı kart gören Mustafa Akbaş, 6 dakika sonra da Abdülkadir Ömür'ü düşürünce çift sarı karttan oyundan atıldı.

Bir kişi eksik rakibi karşısında baskını arttıran Trabzonspor, aradığı golü 79'da oyuna ikinci yarıda giren Hugo Rodallega'yla buldu. Kolombiyalı golcü, Nwakaeme'nin soldan yaptığı ortaya yaptığı müthiş bir kafa vuruşuyla takımına galibiyeti getirdi: 2-1

Bu sonuçla puanını 52'ye çıkaran Trabzonspor, en yakın rakibi Antalyaspor'la arasındaki 11 puanlık farkı korudu ve bitime 5 hafta kala Avrupa kupalarına katılma yolunda büyük avantaj yakaladı.