Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaşacak

Hırvatistan, İngiltere'yi uzatma dakikalarında 2-1 yenerek finale yükseldi. Hırvatistan aldığı bu tarihi galibiyetin ardından 15 Temmuz'da, Fransa ile finalde karşı karşıya gelecek.

F5HABER F5HABER
Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaşacak

2018 Dünya Kupası Yarı Final turunda İngiltere ile karşılaşan Hırvatistan normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma devreleri oynanırken Mario Mandzukic'in attığı gol ile sahadan 2-1 galip ayrıldı ve Dünya Kupası tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı.

İNGİLTERE 5. DAKİKADA ÖNE GEÇTİ

Karşılşama İngilizlerin baskılı oyunu ile başladı. Bu baskılı oyun sonucunda İngilizler dakikalar 5′ gösterirken Dele Alli, Modric'in müdahalesiyle ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı. Serbest vuruşta topun başına geçen Trippier İngilizleri 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısında geri kalan dakikalarda iki takımında etkili atakları olmasına rağmen iki takımda topu ağlara göndermeyi başaramadı ve ilk yarı 1-0 İngiltere'nin üstünlüğü ile sonuçlandı.

Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaşacak - Resim : 1

PERISIC EŞİTLİĞİ SAĞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı yenik durumda olan Hırvatista'nın arka arkaya geliştirdiği ataklarla başladı. Bu baskı sonucunda dakikalar 68'i gösterirken Hırvatistan'ın yıldız ismi Ivan Perisiç, Vrsaljko'nun sağ kanattan açtığı müthiş ortaya İngiltere savunmasına rağmen dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. Perisiç'in attığı bu gol ile dakikalar 68'i gösterirken Hırvatlar skoru eşitlemeyi başardı. Eşitliği yakalayan Hırvatlar baskısını dahada arttırdı ve dakikalar 71'i gösterirken Hırvatistan'a beraberlik golünü getiren Perisic, İngiltere savunmasının hatasından faydalandı ve ceza sahasına girdi. Dar açıdan vuran Perisic, direğe takıldı.

Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaşacak - Resim : 2

MANDZUKİC SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca mücadelenin normal süresi 1-1 beraberlik ile sonuçlandı ve 15'er dakikalık uzatma devrelerine gidildi. Uzatma devrelerinin ikinci yarısında baskıyı gittikçe arttıran Hırvatistan dakikalar 109'u gösterirken golcü ismi Mario Mandzukic'in attığı gol ile sahadan zafer ile ayrılan taraf oldu. Hırvatistan aldığı bu zafer ile tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası'nda finale isimlerini yazdırmayı başardı.

FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Hırvatistan aldığı bu tarihi galibiyetin ardından 15 Temmuz'da, Fransa ile finalde karşı karşıya gelecek.


SONRAKİ HABER