için kaldı

Başbakan Yıldırım, İnce'nin sözlerine ateş püskürdü

Başbakan Binali Yıldırım, Mehmet Soysal'ın "Millet İttifakı'ndan Muharrem İnce Kandil'de terörist kalmadı" sözlerine "Muharrem İnce nereden biliyor orayla irtibatı mı var?" cevabını verdi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yıldırım, İnce'nin sözlerine ateş püskürdü

Başbakan Yıldırım, Mehmet Soysal'ın "Millet İttifakın'dan Muharrem İnce Kandil'de terörist kalmadı" sorusuna, "Muharrem İnce nereden biliyor orayla irtibatı mı var?" cevabını verdi.

24 Haziran seçimlerine sayılı kala Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu.

"MUHARREM İNCE NEREDEN BİLİYOR ORAYLA İRTİBATI MI VAR?"

Başbakan Yıldırım, Mehmet Soysal'ın "Millet İttifakın'dan Muharrem İnce Kandil'de terörist kalmadı" sorusuna, "Muharrem İnce nereden biliyor orayla irtibatı mı var?" cevabını verdi.

HEDEF BÖLGEDE TERÖRİST KALMAMASI

Başbakan, "Uzun süreden beri bir operasyon planı vardı. Bu plan Mart ayından itibaren yürürlüğe girdi. Kimileri bunu seçimle ilişkilendiriyor. Terörle mücadele seçime indirgenmemeli. Kandil operasyonu adım adım ilerliyor. Hedef bölgede terörist kalmaması. Terör konusunda Türkiye'nin ne kadar kararlı ve hassas olduğunu Zeytin Dalı'nda, Afrin'de, Fırat Kalkanı'nda gördük. Lider kadrosunun vurulduğu yönünde haberler var." diye konuştu.

"BİZİM İÇİN TEHDİT NERESİYSE HEDEF ORASIDIR"

( ABD'yi) Teröristlerin silahları ellerinden alınmalı. Beklentimiz budur. Menbiç iyi bir modeldir, başlangıçtır. Buradaki uygulamanın gidişatına göre Fırat'ın doğusunda bunu isteme hakkımız var. Bizim için tehdit neresiyse hedef orasıdır. Kimseden icazet almayız. Uluslararası hakkımızı kullanıyoruz. Terörle mücadele seçime indirgenmemeli."

Başbakan Yıldırım, İnce'nin sözlerine ateş püskürdü - Resim : 1

"BAHÇELİ, BEN VE CUMHURBAŞKANIMIZ ARASINDA SIKINTI YOK"

(Bahçeli'nin sitemi) Doğrusu bu konuda Sayın Bahçeli de biz de titiz davranıyoruz. Sahada vekil adaylığı bazında bazı münferit olaylar olabilir. Bu MHP'nin de bizim de kurumsal görüşlerimizi temsil etmez. Bu tür görüşlere müdahale ediyoruz, tedbirler alıyoruz. Sayın Bahçeli, ben, Sayın Cumhurbaşkanımız arasında herhangi bir sıkıntı yok. İttifak yaptık ama tek parti olmadık. Onların kendi amblemleri var. Bu şekilde seçime gidiyoruz. Farklı fikirlerde olmamız gayet doğal bir iş.

"OHAL KALKACAK"

(OHAL kalkacak mı?) Sayın Cumhurbaşkanımız zaten çok net şekilde kalkacağını açıkladı. 17 Temmuz'da uzatma süresi doluyor. 17 Temmuz'dan sonra yeni hükümet uzatma teklifi vermezse otomatik olarak kalkıyor. Kalkarsa terörle mücadelede zaaf olmaz.

SONRAKİ HABER