için kaldı

Ekrem İmamoğlu'ndan gündemi sarsacak iddia!

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da seçim yarışını önde bitiren CHP'li Ekrem İmamoğlu, "Hem Beşiktaş'a, hem Fenerbahçe'ye İmamoğlu maça gelmesin diye telefon açıldı. Kulüpleri arayıp tehdit ettiler." dedi.

F5HABER F5HABER
Ekrem İmamoğlu'ndan gündemi sarsacak iddia!

Nagehan Alçı, Habertürk'te "Derbi sonrası Ekrem İmamoğlu'ndan gelen telefon" başlığıyla yayımlanan yazısında "Cumartesi günü Ekrem İmamoğlu'nu Fenerbahçe-Galatasaray derbisine gitmemesi yönünde uyaran yazım kıyameti kopardı. Yazıda mesajım çok açıktı ve iyi niyetle yazıyı okuyanların bunu görmemesi imkansızdı. Bugün için, bu yazıya gelen eleştirileri de yanıtladığım yeni bir makale kaleme almıştım ama dün gece geç saatlerde gelen telefonla iş bambaşka bir boyut aldı…" diyerek yepyeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek yazısını okuyucularıyla paylaştı.

Alçı şöyle devam etti:

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası tam 22.56'da çaldı telefonum. Açtım. Karşımda Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı değerli gazeteci Murat Ongun vardı.

‘Ben bu maça şimdi gitmeye karar vermedim. Seçim öncesi gideceğimi söylemiştim. Hatta Pendik'te gezerken bir gence beraber gitme sözü de vermiştim. Bu akşam sözümü tuttum o arkadaşı da yanımda götürdüm.'

...

...Beni bu maçlara gitmekten alıkoymaya çalışanlar da oldu' diye ekledi…

Ben ‘Kim bunlar, ne yaptılar?' deyince de şöyle konuştu:

‘Kulüpleri arayıp tehdit ettiler Nagehan Hanım. Hem Beşiktaş'a, hem Fenerbahçe'ye İmamoğlu maça gelmesin diye telefon açıldı.'

İmamoğlu'nun ağzından bir anda dökülen bu şok edici iddianın ardından Ekrem Bey'e yeniden sordum:

‘Yani Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinin sizin maça gelmemenizle ilgili tehdit edildiğini mi söylüyorsunuz?'

‘Evet aynen' diye cevap verdi…

‘Bunu yazabilir miyim' dedim ‘Yazabilirsiniz hatta buyurun yazın' diye yanıtladı.


....

Kısacası Ekrem İmamoğlu hem cumartesi günkü Beşiktaş-Başakşehir hem de dünkü Fenerbahçe-Galatasaray maçına gitmemesi için kulüplere telefon gittiğini söylüyor…

Yazının başına oturduğumda bu çarpıcı iddia ile ilgili herhangi bir yanlış anlama olmaması için İmamoğlu'nu bu kez ben aradım ve yeniden sordum:

"Ekrem Bey, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine, kendiniz ile ilgili maçlara gitmemeniz için tehdit telefonları geldiğini söylediniz. Bunu yazacağım, doğru anlamışım, değil mi?"

"Evet, doğru" dedi. "Kimdendi bu iddia ettiğiniz telefonlar, isim verebilirsiniz" deyince "Bir bakandan diyorum şimdilik daha fazla bir şey demiyorum" yanıtını aldım.

Belli ki İmamoğlu cephesine kendilerine bu tarzda telefon geldiğini söyleyen bizzat Beşiktaş ve Fenerbehçe'nin yöneticileri. Yoksa kendilerinin böyle bir telefona şahit olmaları teknik olarak imkansız.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


SONRAKİ HABER