Türk bilim insanı geliştirdi: Kanserli hücreler 3 boyutlu görüntülenecek

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dr.Öğr. Üyesi Adem Polat, kanserli hücreleri biyolojik numuneleri açısal tarama ile 3 boyutlu görüntüleyebilen bir cihaz geliştirdi

POSTA POSTA
Türk bilim insanı geliştirdi: Kanserli hücreler 3 boyutlu görüntülenecek

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Adem Polat'ın Harvard Medical School'daki çalışması, Londra'da yayınlanan" Lab on a Chip" dergisine kabul edildi. Bilimsel makale derginin editörleri tarafından şubat sayısına ön kapak konusu seçildi.

Çalışmada Adem Polat ve Harvard Üniversitesi'ndeki araştırma grubu, mikroskop gibi mevcut 2 boyutlu biyogörüntüleme yöntemlerine alternatif olarak kanserli hücre ve tümör araştırmalarında kullanılan, biyolojik numuneleri açısal tarama ile 3 boyutlu görüntüleyebilen bir cihaz geliştirdi.

Türk bilim insanı geliştirdi: Kanserli hücreler 3 boyutlu görüntülenecek - Resim : 1

Çalışmada geliştirilen cihazla ilgili ön patent başvurusu yapıldı.

İHA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER