Malta yeni pasaportlara vize vermiyor

Nüfus müdürlükleri tarafından nisan ayı başından itibaren dağıtımına başlanan pasaportlara vize engeli çıktı. Bazı Avrupa ülkeleri ilk anda vize vermekten kaçınırken, yaklaşık 1 hafta aradan sonra vizeleri vermeye başladı. Ancak Malta halen kendi ülkesinden onay gelmediği için yeni pasaportlara vize vermiyor

POSTA POSTA
Malta yeni pasaportlara vize vermiyor

Malta'ya yapılan vize başvurusu tüm belgeler olmasına karşın yeni pasaport olması nedeniyle kabul edilmiyor.

Habertürk'te yer alan habere göre oğlunun Malta'ya bir okul gezisi olduğunu ve bu nedenle ilgili vize şirketine başvuru yaptıklarını söyleyen bir okuyucu tüm belgeleri tamamladıklarını ve eksiksiz olarak vize şirketine teslim ettiklerini söylüyor. Ancak ertesi gün kendilerine Malta'nın yeni pasaportlara vize vermediği bilgisi iletilmiş.



MALTA ONAY BEKLİYOR



Öte yandan İstanbul'daki Malta Başkonsolosluğu da yaşanan süreci doğruladı.

Konu ile ilgili bilgi almak için telefonla ulaştığımız konsolosluk çalışanı, mevcut durumda yeni pasaportlara vize verilmediğini ve halen Malta hükümetinden onay beklendiğini ifade etti. Malta'dan gerekli onayın gelmesinin ardından ise vize süreçlerinin normale döneceğini kaydetti.
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER