Elmas Genç'in yeni kitabı El İzi yayımlandı

Elmas Genç'in yeni kitabı El İzi raflardaki yerini aldı

POSTA POSTA
Elmas Genç'in yeni kitabı El İzi yayımlandı

Elmas Genç'in ‘Elden Ne Gelir!' umutsuzluğundan vazgeçip, ‘Elimden Neler Gelir?' heyecanına merakla sarılmış olanlar için kaleme aldığı El İzi, yayımlandı. İlk kitabı Parmak İzi ile insanları kendileriyle buluşturup yüzleştirmeyi kendine amaç edinen Genç, 6 yıllık aranın ardından El İzi ile döndü.

Elmas Genç'in yeni kitabı El İzi yayımlandı - Resim : 1

Elmas Genç, Çınar Yayınları'ndan yayımlanan kitapla ilgili şöyle diyor: 

"Bu kitap özlemle beklediği yarınlar için, bugün sorumluluğu alan, ‘Elden Ne Gelir!' umutsuzluğundan vazgeçip, ‘Elimden Neler Gelir?' heyecanına merakla sarılmış okur yazarlarım için kaleme alınmıştır. 

Hayatımızı bize dokunanlar ve bizim dokunduklarımız üzerinden şekillendiriyor, anlamlandırıyor, algılıyor ve de yaşıyoruz. Kimi dokunuşlarla çoğalıyor, kimi dokunuşlarla yok oluyor, kimi dokunuşlarla yeniden var oluyoruz. 

El izimiz tüm bu dokunuşlarla, bizim neler dokuduğumuzda ortaya çıkıyor. Yoksa ellerin izinde, kendimizi kaybediyoruz.  Sarılıp sarmalayan da, tetiği çekip yok eden de, taşı yontup şekil veren de, köprüler kurup birleştiren de, duvarlar örüp ayrıştıran da öncelikle "eller" değil, zihnimizdeki düşüncelerimiz. Genlerimizle, atalarımızdan aldığımız mirasla, deneyimlerimizden öğrendiklerimizle, çevremizle, geçmişe, geleceğe ve bugünümüze bakış açımızla edindiğimiz bir çok bilgi, zihnimizin ambarlarında depolanmış, bizleri şekillendiriyor. "Elimden ne gelir?" diye gerçekten merak ediyorsak, öncelikle bunu engelleyen içimizdeki sabotajcıları keşfetmeli ve aydınlığa çıkartmalıyız. Her dem yeniliklere, öğrenmeye, gelişime açık olmalıyız. 

Zihnimizin kapısını aralayıp göz ucuyla bakmak yerine, içeriye dalıp şaşkın şaşkın, ürkerek, çekinerek de olsa dolaşmalı, karşılaştıklarımıza korkmadan dokunmalı, içerde saklı duranları ortaya çıkartmalıyız. Dışardan içeriye, içerden dışarıya doğru her zaman kendimizi gözlemlemeliyiz. Reddetmeden, karşı çıkmadan, kendimizi kandırmadan her yanımızı fark etmeli, neyi niye yaptığımızı anlamalıyız. 

Gelin, El İzi'mizle sorular rehberliğinde kendimize biraz daha yakından bakalım."
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER