Pakistan-Hindistan sınırında 71 yıllık gelenek

Pakistan ile Hindistan arasındaki Wagah Sınır Kapısı 1947 yılından bu yana her gün törenle kapanıyor.<br /> Pakistan'ın Wagah kenti ile Hindistan'ın Amritsar kenti arasında bulunan sınır kapısı, iki ülke arasında süregelen rekabetin gösteriye dönüştüğü bir yer olarak her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Pakistan-Hindistan sınırında 71 yıllık gelenek - Sayfa 1

Pakistan ile Hindistan arasındaki Wagah Sınır Kapısı 1947 yılından bu yana her gün törenle kapanıyor.
Pakistan'ın Wagah kenti ile Hindistan'ın Amritsar kenti arasında bulunan sınır kapısı, iki ülke arasında süregelen rekabetin gösteriye dönüştüğü bir yer olarak her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

118
Pakistan-Hindistan sınırında 71 yıllık gelenek - Sayfa 2

Hindistan ve Pakistan'ın 1947'de ayrılmasıyla açılan sınır kapısında bu tarihte başlayan tören, iki ülke askerlerinin güç gösterisine dönüşüyor.

Yaklaşık 1 saat süren tören tribünlerdeki izleyicilere yapılan dans gösterileri ve askeri gösterilerle başlıyor. Bir ayağı olmayan gazilerin gösterileriyle devam eden tören, kılıçlı bir komutanın kapıya yürümesiyle devam ediyor.

218
Pakistan-Hindistan sınırında 71 yıllık gelenek - Sayfa 3

Komutanın ardından kadın askerlerin yürüyüşü gerçekleşiyor. Tribünlerdeki asıl coşku ise postallarının altına demir çakılmış askerlerin kapıya yürümesiyle yaşanıyor.

318
Pakistan-Hindistan sınırında 71 yıllık gelenek - Sayfa 4

Aynı seremoninin Hindistan tarafında da yapıldığı törende askerler birbirlerine pazılarını ve yumruklarını göstererek iki ülke arasındaki rekabeti temsil eden hareketler yapıyor.

İki tarafın askerlerinin aynı anda askeri disiplin içinde yaptığı kapı kapatma töreninde ise sert bakışlı askerler ayaklarını yukarı kaldırarak birbirlerinin tersi istikamette yürüyor.

418