Akdeniz’de ABD helikopteri düştü! Kazanın da enkazın da yeri bilinmiyor

Dün Akdeniz semalarında düşen ABD helikopteri ile ilgili açıklama geldi. ABD ordusu, düşen helikopterinin yerini ve nereden uçtuğunu açıklamadı.

POSTA POSTA
Akdeniz’de ABD helikopteri düştü! Kazanın da enkazın da yeri bilinmiyor

Dünyanın gözü kulağı, haftalardır İsrail tarafından çocuk, kadın ayırmaksızın bombalanan Gazze’den gelen haberlerde.

ABD ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail'e koşulsuz destek veren ABD, savaş başlar başlamaz dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford'un başını çektiği filoyu Doğu Akdeniz'e gönderdi. Bir diğer uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ın liderliğindeki taarruz grubu ise Doğu Akdeniz'den Kızıldeniz'e geçti.

ABD ordusu, Doğu Akdeniz'de pazar günü meydana gelen helikopter kazasında beş askerin öldüğünü duyurdu. Resmi açıklamaya göre rutin eğitim uçuşu sırasında yakıt ikmali yapılırken helikopter düştü.

ABD ordusunun açıklamasında helikopterin nerede düştüğü veya nereden uçtuğu belirtilmedi. ABD'li New York Times ise, düşen helikopterin bir Sikorsky SH-60 Seahawk olduğunu öne sürdü.

Doğu Akdeniz ve Kızıldeniz'e yapılan Amerikan askeri yığınağı, özellikle Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah'ın savaşa katılmasını engellemeyi amaçlıyor.

İran destekli Hizbullah grubu, 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusuyla Lübnan sınırında çatışıyor. Aralıksız devam eden çatışmalarda onlarca Hizbullah militanı ve birçok İsrail askeri öldü.

EL-ŞİFA HASTANESİ'NDE ÖLEN BEBEK SAYISI ALTIYA YÜKSELDİ

Gazze sağlık bakanlığı, Şifa hastanesinde iki hasta ve bir prematüre bebeğin öldüğünü söyledi.

Akdeniz’de ABD helikopteri düştü! Kazanın da enkazın da yeri bilinmiyor - Resim : 1

Yusuf Ebu Rish, birkaç gün önce elektrik kesintilerinin hastaneyi etkilemeye başlamasından bu yana yeni ölümlerin altı prematüre bebeğe ve dokuz hastaya yol açtığını söyledi.

'BAŞBAKAN GÖREVDEN ALINSIN' ÇAĞRILARINA RET

İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz, 'Başbakan Benjamin Netanyahu görevden alınsın' çağrılarını reddetti. Gantz, savaş devam ederken böyle bir hamle yapmayı 'Çılgınca' olarak nitelendirdi.

Gantz ayrıca 7 Ekim saldırısındaki ihmallerden sorumlu olanların araştırılacağını ve bu konuları daha sonra tartışmak için zamanlarının olacağını aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER