için kaldı

Katerina ile Baltacı'nın yasak aşkı müzikal oldu

Türk tarihinin en meşhur dedikodularından sayılan Sadrazam Baltacı Mehmet ile Çariçe Katerina'nın yasak aşkı müzikal oldu. "Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina" müzikali 14 Ekim Pazar akşamı gerçekleşecek galası ile izleyiciyle buluşuyor.

F5HABER F5HABER
Katerina ile Baltacı'nın yasak aşkı müzikal oldu

1711 Prut Savaşından günümüze değin süre gelen Baltacı Mehmed Paşa ile Rus hükümdarlarından Büyük Petro'nun karısı I. Katerina arasında vuku bulduğu söylenen ilişki, Osmanlı tarihinin belki de en büyük dedikodusudur.

Seksiliği ve şehvetiyle Baltacı Mehmet'i baştan çıkardığı söylenen Katerina'ın Osmanlı ordusunun zafer kazanmasına rağmen kağıt üstünde yenilmesine yol açan kadın olduğu söylenir.

İddiaya göre bataklıklara sıkışan Rus ordusu imha olmak üzereyken araya giren Katerina, Baltacı'nın çadırında yaptığı görüşmede, Baltacıyla ile aşk yaşadı ve tarihin seyrini değiştirdi.

Gerçekte neler yaşandı, olayın aslı neydi? bunu bilen yok. Şimdi bu yasak aşk müzikal olarak Bursa'da sahneye konuyor. Haber3'te yer alan habere göre; Türker Kurugül'ün yazdığı 120 kişilik müzikalin Yönetmeni ve Başrol oyuncusu Devlet Tiyatroları Emekli sanatçısı Celal Bıyıklı.

BURSA'DAN SONRA İSTANBUL'DA SAHNE ALACAK

14 Ekim Pazar akşamı 20:00'de Bursa'da sahne alacak müzikal ilerleyen zamanlarda İstanbullu izleyiciyle de buluşacak

Haberin devamını okumak için tıklayın

SONRAKİ HABER