Ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti

Ünlü İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci 77 yaşında hayatını kaybetti. Dokuz Oscar'lı Son İmparator'la dünya çapında bir üne kavuşmuştu. Bertolucci, Paris'te Son Tango filmindeki tecavüz sahnesinin gerçek olduğunu itiraf etmesiyle gündeme gelmişti.

F5HABER F5HABER
Ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti

The Last Emperor (Son İmparator) filmi ile dokuz Oscar kazanan, The Conformist (Konformist) ve Last Tango in Paris (Paris'te Son Tango) gibi filmlerin yönetmeni bu sabah saat 7'de hayatını kaybetti. Ünlü yönetmen bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

İtalyan yönetmen, 1972 yapımı 'Last Tango in Paris' (Paris'te Son Tango) filmindeki tartışılan tecavüz sahnesinin gerçek olduğunu 2016 yılında itiraf etmişti.

Ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti - Resim : 1

Oyuncu Maria Schneider'ın haberi olmadan tecavüz sahnesini çekme fikrinin ABD'li aktör Marlon Brando ile birlikte bulduklarını söyleyen yönetmen, Schneider'a berbat davrandığını düşündüğünü ama onun "bir oyuncu olarak değil, bir genç kadın olarak" tepkisini kaydetmek istediğini ifade etmişti.

Ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti - Resim : 2

Fransız oyuncu Schneider, ise sahneyle ilgili "Aşağılanmış ve biraz da tecavüze uğramış hissettim. Brando benden özür de dilemedi. Neyse ki sadece tek bir kez çekildi sahne" demişti. 1972 yılında film çekildiğinde henüz 19 yaşında olan Schneider, pornografik bir sahnede oynayacağından haberi olmadığını, ancak senaryoda olmayan bu sahneyi yazan Brando tarafından zorlandığını açıklamıştı. Brando'nun kendisine tecavüz eder gibi seks yaptığı konusunda konuşan Fransız aktris, "Gerçekten gözyaşı döktüm. O filmden sonra kendimi uyuşturucu haplara verdim ve intihar etmeyi bile düşündüm" ifadelerini kullanmıştı.

SONRAKİ HABER