İzmir'i sağanak vurdu! 1 aylık yağmur üç günde yağdı...

İzmir’de neredeyse aralıksız devam eden şiddetli yağış, kent genelinde yaşamı olumsuz etkiledi. İzmir'de kaydedilen son 3 günlük yağış miktarı, 30 yıllık ocak ayı ortalamasının üstüne çıktı. Alsancak'ta iş yerlerini su bastı, esnaf üç gündür süren yağış nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini söyledi. Bergama ve Kınık'ta ise sel tarım arazilerini vurdu. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürü Latif Gültekin, pazar ve pazartesi günleri hava sıcaklığının azalacağını, salı gününden itibaren yine yağış beklediklerini de aktardı.<br />

İzmir'i sağanak vurdu! 1 aylık yağmur üç günde yağdı... - Sayfa 1

İzmir’de neredeyse aralıksız devam eden şiddetli yağış, kent genelinde yaşamı olumsuz etkiledi. İzmir'de kaydedilen son 3 günlük yağış miktarı, 30 yıllık ocak ayı ortalamasının üstüne çıktı. Alsancak'ta iş yerlerini su bastı, esnaf üç gündür süren yağış nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini söyledi. Bergama ve Kınık'ta ise sel tarım arazilerini vurdu. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürü Latif Gültekin, pazar ve pazartesi günleri hava sıcaklığının azalacağını, salı gününden itibaren yine yağış beklediklerini de aktardı.

117
İzmir'i sağanak vurdu! 1 aylık yağmur üç günde yağdı... - Sayfa 2

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürü Latif Gültekin yaptığı açıklamada, İzmir'de son 3 günde etkili olan sağanağın gece yarısına kadar süreceğini belirtti.

217
İzmir'i sağanak vurdu! 1 aylık yağmur üç günde yağdı... - Sayfa 3

İzmir'in son 3 günde aldığı yağış miktarının, son 30 yıllık ocak ayı ortalamasının üstünde olduğu bilgisini veren Gültekin, "Son 30 yıllık ocak ayı yağış ortalaması 133 kilogram. Sadece 3 günde alınan yağış ise ortalama 145 kilograma ulaştı. Bir aylık yağıştan daha fazlası 3 günde alındı." dedi.

317
İzmir'i sağanak vurdu! 1 aylık yağmur üç günde yağdı... - Sayfa 4

Latif Gültekin, pazar ve pazartesi günleri hava sıcaklığının azalacağını, salı gününden itibaren yine yağış beklediklerini de aktardı.

SOKAKTA LASTİK BOTLA GEZDİ

İzmir’de aralıksız süren sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar su altında kalırken bu durumu eğlenceye dönüştürenler de oldu. Çamdibi Mahallesi’nde oturan bir kişi, şişirdiği lastik botla sokakta biriken suda kürek çekti. Mahalleli tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, suda botun içinde ellerinde kürek olan kişinin bu şekilde eğlendiği, diğer sokak sakinlerinin de onu izlediği görülüyor.

417