Üçüncü havalimanına ilk iniş Erdoğan'dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul Avrupa Yakası'nda inşa edilen üçüncü havalimanına ilk inişi yaptı. Erdoğan iniş sırasında kokpit telsizinden "Şu anda muhteşem bir havalimanını inşa etmenin gururu içerisindeyiz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Üçüncü havalimanına ilk iniş Erdoğan'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan TC Ank uçağı, dün saat 20.30'da üçüncü havalimanına iniş yaptı. Gaziantep'ten kalkan TC Ank, yapımı süren havalimanına 'İst' koduyla indi. TC Ank'ın hemen ardından Erdoğan'ın heyetini taşıyan TC İst uçağı da yeni piste iniş yapan ikinci uçak oldu. İniş sırasında kokpitte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pilot telsizinden kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Şu anda muhteşem bir havalimanını inşa etmenin gururu içerisindeyiz. Mimarından mühendisine emeği geçenleri kutluyorum. Pistiyle, ışıklandırmasıyla, terminal binasıyla, muhteşem bir esere sahip olduk. Ben milletimiz için, ülkemiz için, tüm insanlık için havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Üçüncü havalimanına ilk iniş Erdoğan'dan - Resim : 1

KALABALIK HEYET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak için Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve yönetim kurulu üyeleri, THY pilotları ve uçuş görevlileri havalimanında hazır bulundu. Havalimanı inşaatında çalışan görevliler ile inşaatı gerçekleştiren İGA Konsorsiyumunda yer alan şirketlerin yönetim kurulu üyeleri, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Mapa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu da karşılamada yer aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER