Türk heyeti tören için Fort Worth'ta

Amerikan Kongresi'nin satışına şerh koymasına rağmen Türkiye, üretimine ortak olduğu beşinci nesil müşterek taarruz uçağı F-35'lerden ikisini bugün teslim alacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk heyeti tören için Fort Worth'ta

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Mike Andrews, Senato'nun kararına rağmen iki F-35A uçağının bugün Türkiye'ye teslim edileceğini ve Türk pilotların söz konusu uçaklarla ilgili eğitimlerinin Arizona'daki Luke Hava Üssü'nde yapılacağını duyurdu. F-35'lerle ilgili ABD ile yaşanan kriz sonrası Türkiye uçakların üreticisi Lockheed Martin'in Fort Worth'ta bulunan tesislerindeki törene alt düzeyde katılım gösterecek. Törene katılacak olan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ile Genelkurmay Plan Prensipler Başkanlığı'ndan Tümgeneral Reha Er ve Lockheed Martin'in davetlisi Türk gazeteciler Fort Worth'a geldi. Türkiye'ye verilecek iki uçak, teslim töreninden sonra Türk pilotlarının eğitimi için Arizona'ya geçecek. İki uçağın Kasım 2019'da Malatya'daki 7. Ana Jet Üssü'ne konuşlanması bekleniyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ilk etapta 30 adet F-35A için sipariş vermeyi öngörüyor. 3 ve 4'üncü uçağın ise Mart 2019'da teslim edilmesi bekleniyor. Birbiri ardına yapılacak teslimatlarla 2020 sonunda Malatya'da 4 F-35A'nın konuşlanmış olması planlanıyor. Türkiye helikopter gibi dikey kalkış ve iniş yapma kabiliyetine sahip F-35B'leri de almayı planlıyor. Bu uçakların inşa edilen TCG Anadolu helikopterli çıkarma gemisinde görev almaları öngörülüyor.

Türk heyeti tören için Fort Worth'ta - Resim : 1

Hürriyet'ten Uğur Ergan, ABD'deki teslim törenini takip etti.

RADARDAKİ İZİ DÜŞÜK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER