için kaldı

Toplantıda açık açık söyledi: 'Kanunsuz emir veren kim olursa olsun...'

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 39 ilçede görev yapan 121 Polis Karakol Amiri ve 39 Asayiş Büro Amiri ile bir araya gelerek kentin asayiş durumunu ele aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Toplantıda açık açık söyledi: 'Kanunsuz emir veren kim olursa olsun...'

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, önceki gün Bayrampaşa Çevik Kuvvet yerleşkesinde gerçekleşen toplantıda, İstanbul'un 39 ilçesinde görev yapan 121 Polis Karakol Amiri ve 39 Asayiş Büro Amirinden kentin asayiş boyutunu dinledi. Görev süresi boyunca terörle mücadele konusunda büyük hassasiyet gösteren İl Emniyet Müdürü Çalışkan, İstanbul polisinin yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı terör olayları ile ilgili olarak ciddi bir mesafe alındığını ve bu sürecin daha da artırılacağını söyledi.

Toplantıya katılan birim amirlerine asayiş konseptinin daha etkin olarak kullanılması gerektiğini söyleyen Çalışkan, polisin toplumdaki en güvenilir birey olması gerektiğini vurguladı. Toplantıda Karakol Amirlikleri ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Dr. Çalışkan, polisin masum vatandaşlar için birer sığınak olması gerektiğini, emniyet teşkilatının görünen yüzü olduğunu ve gelen her vatandaşın kendini güvende hissetmesi gerektiğini ifade etti.

Polisin suçlularla mücadelede ön planda olmaları ve meydana gelen olayların hepsini önemseyerek mutlaka çözüme kavuşturmalarını isteyen İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, birim amirlerinden polise intikal eden her vatandaşın sorunun çözümü için tüm imkanların seferber edilmesini isterken, diğer kurumlarla ilgili sorunlar için ise vatandaşın doğru yönlendirilmesi talimatını verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER