Teknoloji firmalarından 1 milyar dolarlık sermaye yatırımı

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Yol Haritası'nı açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Teknoloji firmalarından 1 milyar dolarlık sermaye yatırımı

6 bileşenden oluşan yol haritasına göre, nitelikli işgücü için 100 tematik kolej kurulacak. 400 teknoloji öğretmeniyle 30 bin doktoralı öğrencinin olacağı program kapsamında imalat sanayiine 300 bin nitelikli işgücü yetiştirilecek.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bakan Özlü, Türkiye'nin Dijital Dönüşümü Yol Haritası'nın ayrıntılarını açıkladı. Programı “Dijital Türkiye Yol Haritası” olarak adlandırdıklarını belirten Özlü, çalışmanın 6 bileşenden oluştuğunu söyledi. Dijital Türkiye için TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD, TİM, YASED ve TTGV'nin dahil olduğu Dijital Dönüşüm Platformu'nu kurduklarını kaydeden Özlü, “Yol haritamız 6 bileşenden oluşuyor. Birincisi insan. Dijital teknoloji eğitimi veren 100 tematik kolej kuracağız ve yine öğretmenlerin öğretmeni, yani eğiticilerin eğiticisi olacak 400 teknoloji öğretmeni yetiştireceğiz. Bu süreçte 100 bin dijital teknoloji eğitimi almış teknisyen yetiştirilecek. Dijital teknoloji alanlarında 5 bin doktoralı personel ile 30 bin doktora öğrencisi olacak. Sertifika verecek 50 sürekli eğitim merkezi açacağız. 10 bin sanayi işletmesini farkındalık programına alacağız. İmalat sanayiinde dijital yetkinlik kazanmış 300 bin nitelikli işgücü yetiştireceğiz” dedi.

60 BİN AR-GE PERSONELİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER