için kaldı

Sri Lanka'daki terör saldırılarına dünyadan tepkiler

Sri Lanka'da kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarına tepki gösteren dünya liderleri kınama ve başsağlığı mesajı yayımladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sri Lanka'daki terör saldırılarına dünyadan tepkiler

Avrupa'da başta Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus olmak üzere Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May gibi liderler, terör saldırılarını sert şekilde kınayarak, din ve ibadet özgürlüğüne yönelik bu tür barbarca saldırıların önlenmesi için birlik çağrısında bulundu.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Vatikan'da düzenlenen Paskalya ayininin sonunda şunları kaydetti:

"Tam da Paskalya gününde, Sri Lanka'da bulunan bazı kilise ve diğer yerlere acı ve yas getiren ciddi saldırıların haberini üzüntü ve acıyla öğrendim. Dua ederken vurulan ve bu şekilde acımasız bir şiddete maruz kalan diğer tüm kurbanlara, Hristiyan toplumuna samimi yakınlığımı ifade etmek istiyorum. Trajik şekilde hayatını kaybedenler için Tanrı'dan rahmet diliyorum ve bu dramatik olayda acı çeken ve yaralanan herkes için dua ediyorum."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER