için kaldı

Sebzede fiyat düşüşlerinin eli kulağında

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, "Patlıcan ve salatalık fiyatlarında ciddi düşüş oldu. Sırada soğan ve patates var. Yeni mahsuller çıkıyor. Tam rekolte belli değil ama fiyatı normale dönecek. Domates fiyatlarının normale dönmesinin de eli kulağında. Mayıs ayında ürün fiyatları bu kadar konuşulmayacak seviyelerde olacak" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sebzede fiyat düşüşlerinin eli kulağında

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, patlıcan ve salatalık fiyatlarının ardından yeni mahsulle birlikte soğan ve patates, havaların ısınmasıyla da biber ve domates fiyatlarında düşüş yaşanacağını belirterek, "Mayıs ayında ürün fiyatları bu kadar konuşulmayacak seviyelerde olacak." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tavşan, ilerleyen günlerde pek çok üründe fiyat düşüşleri beklendiğini aktardı. Özellikle sebze fiyatlarında düşüş yaşanacağını bildiren Tavşan, patlıcan ve salatalık fiyatlarında ciddi düşüş olduğunu söyledi. Tavşan, sera ürünü patlıcan ve salatalıkta bolluğa dikkati çekerek, üretim bölgesinde 1,5 liradan başlayan kilogram fiyatlarının, halde 2,5-3 lira olduğuna işaret etti.

Tavşan, sırada soğan ve patates fiyatlarında düşüş bulunduğuna vurgu yaparak, "Kuru soğan ve patates fiyatları da biraz daha uygun olacak. Yeni mahsuller çıkıyor. Tam rekolte belli değil ama fiyatı normale dönecek. Şu anda Adana'da ürün çıkmaya başladı. Ceyhan'daki ürün gelecek, ardından da Anadolu'dan ürün gelecek. Gelmeye başladı ürün. Bir hafta içinde bollaşacak, ürün fiyatları biraz daha makul seviyelere gelir." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER