Oylama öncesi SPD ikiye bölündü

Almanya'da yeni koalisyon hükümetinin kurulup kurulmayacağı SPD üyelerinin vereceği karara bağlı. SPD'li 463 bin üye salı gününden itibaren CDU/CSU ile varılan hükümet sözleşmesini oylayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Oylama öncesi SPD ikiye bölündü

SPD, koalisyon hükümetinde yer alıp almama konusunda ikiye bölünmüş durumda. Parti yönetimi ve partinin politikalarına yön veren önemli isimler Birlik Partileri ile koalisyon kurulmasını istiyor. Böylece dört yıl süreyle tekrar hükümette yer almayı hedefliyor.

Genel Başkanı Martin Schulz'un istifasından sonra parti genel başkanlığı koltuğu için adı geçen Federal Meclis Grup Başkanı Andreas Nahles ve Federal Aile Bakanı Katarina Barley gibi partinin ağır topları, üyelere, “Evet oyu verin” çağrısı yaptı.

Partinin gençlik teşkilatı Jusos ise koalisyon hükümetine karşı duruşunu sürdürüyor. Jusos Başkanı Kevin Kühnert, “Bizim partiyi imha etme misyonumuz yok. Bizim sorumluluğumuz, parti yönetiminin bir süreden beri uzak durduğu parti içinde daha somut tartışma ortamı yaratmak” diyerek üyelerden koalisyona hayır yönünde oy kullanmaları çağrısını yineledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER