için kaldı

İskoçya'dan İngiliz parlamentosuna 'Brexit' çağrısı

İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, İngiliz parlamentosunu hükümetin varacağı Brexit anlaşmasını reddederek müzakereleri yeniden başlatmaya çağırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İskoçya'dan İngiliz parlamentosuna 'Brexit' çağrısı

Kraliyet Sanat Cemiyeti'nin (Royal Society of Arts) Londra'daki merkezinde ülkesinin Brexit yaklaşımı hakkında konuşma yapan Sturgeon, merkezi hükümetin Brexit planını eleştirdi.

Sturgeon, “Hükümet iki yılını anlaşmasız ayrılığın kötü bir anlaşmadan iyi olacağını iddia etmeye harcadı ancak milletvekillerini kötü veya gözleri bağlı bir anlaşmanın, anlaşmasız ayrılıktan iyi olacağı şeklinde ikna etmeye çalışacakları kesin.” diye konuştu.

Milletvekillerinin önüne getirilmeye hazırlanılan planı “yanlış tercih” olarak nitelendiren Sturgeon, “Kendisine saygısı olan hiçbir parlamento bu yanlış tercihi kabul etmeyecektir.” ifadesini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER