Esneme, yıkıcı bir hastalığın işareti olabilir: MNH! 'Koronavirüsün bir semptomu sandım, hayatımın şokunu yaşadım' | 7 SORU 7 YANIT

İngiltere’de yaşayan 47 yaşındaki Nickie Davies, uzun bir süredir ‘aşırı esneme’ sorunu yaşıyor. Nickie’nin başlarda günlük esneme sayısı 10 iken bu sayı günde 100’e kadar çıktı. Yaşadığı bu süreci önce yakalandığı koronavirüsle ilgili olduğunu düşündü. Daha sonra semptomlar artınca genç kadına yıkıcı bir hastalık olan motor nöron hastalığı (MNH) teşhisi konuldu. Peki günde kaç kez esneme sonrası bu hastalıktan şüphelenmeliyiz? Hastalığın Türkiye’de görülme sıklığı nedir?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Esneme, yıkıcı bir hastalığın işareti olabilir: MNH! 'Koronavirüsün bir semptomu sandım, hayatımın şokunu yaşadım' | 7 SORU 7 YANIT

Esnemek normal olarak uykusu gelen ya da uyumak isteyen insanların yaptığı istemsiz gerçekleşen bir davranış. Yapılan pek çok araştırmaya göre de 100 insandan 90’ı günde ortalama 5-6 kez esniyor.

Eğer uzmanlar esnemenin sayısı gün geçtikçe artıyorsa şüphelenilmesi gereken bir durum olabileceği konusunda uyarıyor. İngiltere’de yaşayan Nickie Davies ise uzun bir süredir aşırı esneme sorunu yaşıyor.

KORONAVİRÜSÜN BİR SEMPTOMU SANDI HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER