6 şirketin ortağı artık ABD'li

Türkiye'de 6 şirkette yatırımı bulunan Dubaili Abraaj Gruop'un 4 bölgesindeki fonlarını ABD'li Colony Capital satın aldı. Başı sağlık fonundaki kötü yönetim iddialarıyla dertte olan Abraaj Gruop'un sattığı fonların büyüklüğü ise 2.4 milyar dolar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
6 şirketin ortağı artık ABD'li

TÜRKİYE'DE önemli yatırımları bulunan Dubaili Abraaj Group, Türkiye'deki fonlarını ABD'li Colony Capital'a sattı. Şirket, Türkiye'deki fonlarının yanı sıra Latin Amerika, Sahra Altı Afrika ve Kuzey Afrika'daki fonlarının da satışını gerçekleştirdi. Abraaj Group'un Türkiye'de Biletall, Netlog, Fibabanka, Hepsiburada, Yörsan, Republika olmak üzere 6 yatırımı bulunuyor.

Colony Capital Yönetim Kurulu Başkanı Tom Barrack, satışla ilgili olarak “Bunun, tüm tarafların yeniden inşa edilmesini mümkün kılacağını ve son aylarda Abraaj çevresinde oluşan spekülasyonları sona erdireceğini umuyoruz. Grup ve grubun tüm hissedarları kapsamlı bir küresel çözüme sahip” ifadelerini kullandı. Abraaj Capital aralarında Bill & Melinda Gates Vakfı da dahil olmak üzere yatırımcıların Abraaj'ın 1 milyar dolarlık sağlık fonunda kötü bir portföy yönetimi sergilediği yönündeki şikayetleri dolayısıyla zor günler yaşıyordu. Bu sorunun ardından ABD yatırım bankası Houlihan Lokey, Abraaj'ın sağlık hizmetleri fonu ile ilgili sorunlarla ilgilenmek üzere görevlendirilmişti.

Son satın alma ise, yine ABD'li Cerberus Capital Management'ın Abraaj'ın fon işlerini elde etmek için devreye girmesinden sonra geldi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER