5 yıl için 5 milyon dolarlık imza

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'nin ilk girişimcilerinden olan Mekatronik Yüksek Mühendisi Doğukan Esener, icat ettiği Isı Reaktörü'nü 5 yıllığına 5 milyon dolara kiraladı. Esener, satıştan elde edilen kardan da yüzde 20 pay alacak

HÜRRİYET HÜRRİYET
5 yıl için 5 milyon dolarlık imza

İstanbul Ticaret Odası (İTO) iştiraki Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), iş fikirlerini ticari hayata entegre etme konusunda önemli başarılara imza atıyor. BTM'nin ilk girişimcilerinden olan Mekatronik Yüksek Mühendisi Doğukan Esener, icat ettiği “Isı Reaktörü” projesi ile girişimcilikten yatırımcılığa adım attı.

Esener, Isı Reaktörü projesinin patentini 5 milyon dolara 5 yıl süreyle Türkiye'nin lider önde elen makine üreticisi firmalarından birine kiraladı. Esener bu süre zarfında, söz konusu firmanın “Isı Reaktörü”nü kullanarak ürettiği makinelerin satışlarından elde edeceği kârdan da yüzde 20 pay alacak.

GIDA DEVİ DE İLGİLENİYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER