Sıcak Gelişme! Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda bugün arama yapılacak

Dışişleri kaynakları, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda bugün arama yapılacağını bildirdi. Öte yandan Türk ve Suudi yetkililer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Toplantı sonrası emniyetten ayrılan Suudi heyeti, konsolosluk binasına gitti.

F5HABER F5HABER
Sıcak Gelişme! Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda bugün arama yapılacak

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girişinin ardından kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili sis perdesi henüz aralanmış değil.

Dışişleri kaynakları, konsoloslukta öğleden sonra arama yapılmasının beklendiğini bildirdi.

SUUDİ HEYETİ İLE TOPLANTI

Öte yandan olayla ilgili oluşturulan çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Vatan Caddesi'ndeki yerleşkeye saat 13.00 sıralarında gelen Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşturulan ortak çalışma grubu, ilk toplantısını yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

Yaklaşık 15 kişiden oluşan Suudi heyeti, toplantının sonunda 10 ayrı araçla emniyetten ayrılarak konsolosluk binasına gitti.

ERDOĞAN VE SUUDİ KRAL SELMAN TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, olayın soruşturulması çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturulmasının önemini vurgulamışlardı.

SONRAKİ HABER