PKK'nın isim oyunu

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nı isminin eskiğini söylerken "Şimdi bir taktik yapıyorlar: ‘Demokratik oluşum' filan... Yersen! Biz bunları biliyoruz" değerlendirmesini yaptı. Yıldırım'ın Merkel'e 'teröre destek verenler' listesi verdiği de belirtildi.

F5HABER F5HABER
PKK'nın isim oyunu

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın aktardığına göre Yıldırım, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'ndan dönüş yolunda basın mensuplarına özetle şunları söyledi:
"Artık orada PKK ismi eskidi, birçok ülkede terör örgütü olarak tanındı. Şimdi bir taktik yapıyorlar: 'Demokratik oluşum' filan… Yersen! Biz bunları biliyoruz, hangi kılığa girerlerse girsinler bunlar sızma terörist. Bunların Kürtlerle ilgili bir derdi yok. En büyük baskıyı orada yaşayan sivil Kürtlere, Türkmenlere, Araplara ve Ezidilere yapıyorlar. Kadınlara kızlara tasallut ediyorlar, mallarını ellerinden alıyorlar. Genç yaşta çocukları alıyorlar, terörist yapıyorlar. Bunları biz iyi biliyoruz."
PKK'nın isim oyunu - Resim : 1
YENİ LİSTE
Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde, Türkiye'nin iadesini istediği darbecilerin isimlerini iletti. Alınan bilgiye göre görüşmede Yıldırım "Gülen ve FETÖ, PKK gibi tehlikeli, hafife alıyorsunuz. Bazı iltica taleplerine karşılık vermeden bizimle temasta olmanızda fayda var. Bu teröristlerden bazıları var ki doğrudan darbede yer almış, ciddi şekilde suç işlemiş ve cezalandırılması söz konusu olan isimler. Bunların ilişkilerimizi bozmasına izin vermemeniz gerekir" dedi. Darbe girişimini şiddetle kınadıklarını anımsatan Merkel ise "Kimler mesela?" diyerek isim sordu. Bunun üzerine Merkel'in "Yazılı dursun elimizde" dediği iddia edildi ve Türk heyetinin isimleri liste halinde verdiği belirtildi.

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan bir başka 'liste' krizinde Ankara geri adım atmıştı. Türkiye, ‘teröre destek' verdiğinden şüphelendiği yaklaşık 700 Alman şirketinden oluşan listeyi Alman makamlarına iletmişti ancak tepkiler üzerine bu liste geri çekilmişti.

SONRAKİ HABER