için kaldı

Son Dakika! Şile'de kargo gemisi karaya oturdu! Kurtarma çalışması başladı

Şile Sahilköy açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisi kıyıya oturdu. Gemide bulunan 16 mürettebat karadan çekilen halatlarla kurtarılmaya başlandı. 16 kişilik mürettebattan 14'ü gemiye gönderilen sepetle kurtarıldı.

F5HABER F5HABER
Son Dakika! Şile'de kargo gemisi karaya oturdu! Kurtarma çalışması başladı

İstanbul Şile'de şiddetli fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi karaya oturdu.

Olay saat 04.30'da Riva Sahilköy beldesi 2 mil açığında meydana geldi.

Komor Adaları bandralı 127 metre uzunluğundaki Natalıa adlı kuru yük gemisinin kıyıya sürüklendiği ihbarı üzerine bölgeye emniyet amaçlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-3 ve Kıyem-8 botları yönlendirildi.

Son Dakika! Şile'de kargo gemisi karaya oturdu! Kurtarma çalışması başladı - Resim : 1

Kuru yük gemisinin Riva Sahilköy beldesi Karaburun mevkisinin 1,4 mil açığında sürüklenmesi üzerine demir atılarak, sürüklenme durduruldu.

KAPTAN YARDIM İSTEMEDİ

Gemi kaptanının bir yardım taleplerinin olmadığını bildirmesi üzerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı botlar, İstanbul Boğazı Anadolu Feneri civarında hazır bekletildi.

Son Dakika! Şile'de kargo gemisi karaya oturdu! Kurtarma çalışması başladı - Resim : 2

HAREKET ETTİKTEN SONRA TEKRAR DEMİRLEDİ

Daha sonra makine arızasını gidererek İstanbul Boğazı girişine doğru hareket eden gemi, ağır hava şartları nedeniyle sahile 0,5 mil mesafede tekrar demirledi.

KIÇTAN KARAYA OTURDU

Gemi, hava şartlarının ağırlaşması sebebiyle demir tarayarak Karaburun mevkisinde saat 09.00 sularında kıçtan karaya oturdu. İçinde 16 personelin bulunduğu gemiden su alma, çevre kirliliği, ölü veya yaralı olduğu bilgisi rapor edilmedi.

Kurtarma-7 denizden, kıyı tahlisiye ekibi de karadan olay yerine sevk edildi. Nene Hatun Kurtarma Gemisi de olay yerine intikal etti. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri de görevlendirdi.

Gemideki 16 personel için kurtarma çalışması başladı. Mürettebat, karadan gemiye çekilen halatlarla kurtarılıyor.

Son Dakika! Şile'de kargo gemisi karaya oturdu! Kurtarma çalışması başladı - Resim : 3

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada 16 mürettebatı bulunan gemide can kaybının bulunmadığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerince kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

"BATMA TEHLİKESİ YOK"

Mürettebatın nasıl kurtarılacağı ise merak konusu. Konuyla ilgili NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Gemi İnşaa Yüksek Mühendisi Sabri Gökhan, şunları söyledi:

"Çok zor koşullar. En akla yatkın geneli ve dünyada yapılan uygulama bu tür durumlarda havadan yani helikopterle yapılması.Başka bir gemi ile yapılması mümkün değil. Çekici gemilerin de şu hava koşullarında yanaşıp çekmesi mümkün değil. Gemi sağlam, geminin bir de yükü var. Kolay kolay alabora olma ihtimali yok gibi görünüyor. Batma riski yok diyebiliriz. Batacak gibi durmuyor. Oldukça sığ bir yerdeler. Şu anda gemi yüzmüyor. Kıç karaya oturmuş vaziyette. Hayati tehlike olmayabilir diye düşünüyorum. Hava biraz düzelse anında müdahale edilebilir."

SONRAKİ HABER