için kaldı

Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilip gösterilmeyeceği yönündeki soruyu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey’in beklentisi ne onu bilmiyorum" dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce açıklaması

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde ittifak ihtimalinin uzak olduğunu söyledi.

"Yerel seçimlerin kendine özgü dinamiği var" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine "Yerel seçimler nedeniyle genel merkezler düzeyinde ittifakın zor olduğunu düşünüyorum. Yerel seçimlerin erkene alınacağını düşünmüyorum" diye devam etti.

24 Haziran 2018'de yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası partisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, "Tüzük kurultayı için imza toplanırsa tüzük kurultayı yapılır bana göre çok da büyütülecek bir şey değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, Fırat'ın "Muharrem İnce, İstanbul adayı olur mu?" şeklindeki sorunu da şöyle yanıtladı:
"Muharrem Bey ile ilgili, geleceğine yönelik kararı tek başıma almam doğru değil. Muharrem Bey'in beklentisi ne onu bilmiyorum. Önce o beklentiyi dinlemem lazım. O çerçevede oturup karar veririz. Şu aşamada, ‘Şunu yapacağız, bunu yapacağız' dersek bir başkasının iradesine ipotek koymuş oluruz. İstanbul'u kesin alacağız. İstanbul'u arkasında başarı hikayesi olan biriyle almamız mümkün."

"Muharrem Bey'in hakkını yemeyelim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izlediği performans takdire değer" diyen Kılıçdaroğlu, devamında şunları kaydetti:

"Başarı hikayesi sayılabilir tabii. Sayılmaz demek doğru değil. O kadar emeğe haksızlık olur. Bu söylediğim kişisel bağlamda ifade ettiğim bir başarı. Başarının ölçüsü, siz kazanırsınız gelirsiniz bir yere ve başarılı olursunuz. Eğer kazanamıyorsanız ‘Başarılı oldum' diye ortaya çıkmanın bir mantığı yok. Parti içinden de dışından da olur. PM'den sonra yerel yönetimler strateji belgesi hazırlamak için özel bir çalışma yapılacak belediye başkanlarımızla. Muharrem Bey de partili olarak, partinin, belediye başkanlarının kazanması için çalışacaktır. Muharrem Bey başka partiden değil sonuçta CHP'li."

SONRAKİ HABER