Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşmede Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Münbiç'te yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Amerikalı personel için taziyelerini sundu. Erdoğan, Bu elim olayın, Trump'ın Suriye'den çekilme kararını etkilemeye yönelik bir provokasyon olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Münbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu bildirerek, PKK ve PKK'nın Suriye'deki uzantılarının Suriye'nin kuzeydoğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük eylemlerine izin verilmeyeceğini belirtti.

İki lider, DEAŞ'ın Suriye'deki kalıntılarını temizlemek ve tekrar ortaya çıkmasını önleyecek tedbirleri ortaklaşa alma konusunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump güvenli bölge hakkında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletlerinin Genelkurmay Başkanları arasında başlayan istişarelerin hızlandırılarak devam etmesi ve ikili ticaret hacminin artırılması hususlarında görüş birliğine vardılar.

SONRAKİ HABER