Erzincan'da müftülük toplantısında silahlar çekildi!

Erzincan'ın Tercan ilçesi Kaymakamlığı'nda silahlı kavga çıktı. 3'ü imam, biri vaiz olmak üzere 4 kişi öldü. 2 imam ile intihara teşebbüs eden saldırgan ise hastanede tedavi altında...

F5HABER F5HABER
Erzincan'da müftülük toplantısında silahlar çekildi!

Erzincan'ın Tercan ilçesinde, Kaymakamlık binasında imamların aylık olağan toplantısının sürdüğü sırada toplantı salonuna dalan Müftülük personeli Fatih A., elindeki tabancayla dehşet saçtı.

Rastgele salondakilerde ateş açan kişinin kurşunlarına hedef olan imamlardan Rasim Kılıç ve vaiz Ersin Kağan öldü, 5 imam da yaralandı.

Yaralı imamlar hastaneye kaldırıldı. Ancak durumu ağır olan 2 imam hastanede yaşamını yitirdi.

Saldırgan Fatih A.'nın da saldırı sonrası tabanca ile başına ateş ederek intihara teşebbüs ettiği belirtildi.

Erzincan'da müftülük toplantısında silahlar çekildi! - Resim : 1

VALİLİK: FAİLLE BİRLİKTE 5 KİŞİ ÖLDÜ

Olayla ilgili Valilik tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, olayın faili ile 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilerek şöyle denildi:

"17 Ağustos 2018 günü saat 15.00 sıralarında Tercan ilçesi kaymakamlık binası giriş katında bulunan İlçe Müftülüğü'nde, müftülükte hizmetli olarak çalıan Fatih Aslan ile diğer çalışanlar arasında çıkan tartışma sonucu, Fatih Aslan kendisine ait Canik TP9 SF marka tabanca ile önce evrak odasına, ardından müftü odasına giderek rastgele ateş açmıştır. Yaşanan olayda, İlçe Müftü Vekili Vaiz Ersin Kan ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Rasim Kılıç isimli şahıslar olay yerinde hayatını kaybetmiş, olayın akabinde intihar etmek isteyen fail de dahil yaralı 5 kişi hastaneye kaldırılmış, tedavileri için Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Harun Yakup Günday ve Muhammed Küçükyıldız ile olayın faili Fatih Aslan, tüm müdahalelere rağmen vefat etmişlerdir. Olayda toplamda 5 kişi hayatını kaybetmiş olup, hayati tehlikesi bulunan 2 kişinin ise tedavileri devam etmektedir. Tercan Cumhuriyet Savcılığı'nca tahkikata başlanmış olup, bahse konu olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır."

SONRAKİ HABER