Gezici'nin anketine göre Türkiye'nin "en güvenilir" isimleri

Gezici Araştırma Merkezi'nin 'Türkiye'nin en güvenilen isimleri' araştırması sosyal medyada gündem konusu oldu. Bazıları anketi desteklerken bazıları bu sonuçlara itiraz etti. Anket 24 Ocak — 6 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye genelinde TÜİK verilerinden örneklem oluşturularak 30 il ve 38 ilçeye bağlı 84 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 3 bin 764 kişinin katılımıyla yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.<br /> <br />

Gezici'nin anketine göre Türkiye'nin "en güvenilir" isimleri - Sayfa 1

Gezici Araştırma Merkezi'nin 'Türkiye'nin en güvenilen isimleri' araştırması sosyal medyada gündem konusu oldu. Bazıları anketi desteklerken bazıları bu sonuçlara itiraz etti. Anket 24 Ocak — 6 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye genelinde TÜİK verilerinden örneklem oluşturularak 30 il ve 38 ilçeye bağlı 84 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 3 bin 764 kişinin katılımıyla yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

112
Gezici'nin anketine göre Türkiye'nin "en güvenilir" isimleri - Sayfa 2

Araştırmanın istatistiki hata payı güven sınırları içerisinde ± % 2,5. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutuldu, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı, tabakalı yöntem ile görüşülerek denekler belirlendi ve cinsiyet-yaş kotası uygulandı.

212
Gezici'nin anketine göre Türkiye'nin "en güvenilir" isimleri - Sayfa 3

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en güvenilir isimleri sıralamasında zirveyi Uğur Dündar aldı. İkinci sırada Acun Ilıcalı bulunurken, üçüncü sırada İsmail Küçükkaya dördüncü sırada Hande Fırat, beşinci sırada ise Ahmet Hakan yer aldı.

382 ismin yer aldığı listenin ilk 55'i şöyle sıralandı:

312
Gezici'nin anketine göre Türkiye'nin "en güvenilir" isimleri - Sayfa 4

Uğur Dündar

412