için kaldı

Muhterem Nur'dan Müslüm'ün yapımcısına suç duyurusu

Engelsiz Yaşam Vafkı'nın ödül töreninde merhum sanatçı Müslüm Gürses'e ait olduğu söylenen gömlek ve yüzüğün açık artırma ile satılmasının ardından şok bir gelişme yaşandı.

GASTE24 GASTE24
Muhterem Nur'dan Müslüm'ün yapımcısına suç duyurusu

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Akbaş, Engelsiz Yaşam Vafkı'nın ödül töreninde eşi Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırma ile satıldığını, imitasyon olan bu malzemelerin satışıyla hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Engelsiz Yaşam Vakfı'nın her yıl düzenlediği ödül töreni sahiplerini buldu. Törene Müslüm filmi damga vururken, merhum sanatçının gömleği ve zümrüt taşlı yüzüğü de açık artırma ile satışa çıktı.İlk açık artırma Müslüm Gürses'in sağlığında sık sık giydiği ve çok sevdiği gömleği için yapıldı. Demet Akalın Gürses'in gömleğini açık artırmada 10 bin lira ödeyerek satın aldı.

İkinci açık artırma ise özel tasarımlı pırlanta ve zümrüt taşlarla süslü altın yüzükle, Müslüm filminin oyuncuları tarafından imzalanmış özel afiş için yapıldı. Açık artırmada şarkıcı Ferman Toprak 23 bin lira ödeyerek imzalı afişin ve yüzüğün sahibi oldu. Açık artırmaların 33 bin liralık toplam gelir elde edildi ve bu paranın 'Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği' ile 'Engelsiz Sigorta' yararına kullanılacağı açıklandı.

Muhterem Nur'dan Mustafa Uslu ve vakıf hakkında suç duyurusu

Ancak merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın yılın en iyileri ödül töreninde eşine ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğü satışa çıkardıkları gerekçesiyle Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Bahar Can Milli ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Muhterem Nur Akbaş dilekçesinde, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 8 Ocak 2019'da bir otelde düzenlenen töreninde Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırmayla satışa çıkarıldığını, hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını öne sürdü.

Muhterem Nur'dan Müslüm'ün yapımcısına suç duyurusu - Resim : 1

Sahte eşyaların satışı yapılarak şahsi menfaat sağlandığını öne süren Muhterem Nur Akbaş, "Samimi olsalardı, amaç gerçekten vakıf yararına yardım olsaydı, yapımcılar kazandıkları parayla şahsi yardım yapardı, üstelik filmden bu kadar kazanmışken... Veya benim bu hayır işinden haberim olurdu. Bu durumda seve seve ben de bağışta bulunmak isterdim.

Eğer vakıf bu eşyaların sahte olduğunu biliyorsa vakıfların durumu incelenmeli yok onlar da bizler gibi kandırılmışsa suçlunun bulunmasını ve cezalandırılmasını istirham ediyorum. Bu durum beni manen yıkmıştır" dedi.

Muhterem Nur sözlerini şöyle sürdürdü: Hatıralarımın malzeme olmasından ve paraya dönüşmesinden oldukça rahatsız olmaktayım. Eşyaların kime ve hangi fiyata satıldığı, şu anda nerede bulunduğu hususunda basında çıkan haberler dışında bilgim yok. Vakfın araç olarak kullanılması suretiyle insanları dolandıran şüpheli şahısların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyorum. Şikayetçiyim."

Akbaş, söz konusu etkinlikte satılan ürünlerin sahte olduğunu öne sürerek, Engelsiz Yaşam Vakfı ve "Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu'nun "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Muhterem Nur Akbaş, suç duyurusu ve ifade işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilere parmağındaki yüzüğü gösteren Nur, eşinin imitasyon gömleği ve yüzüğünün gerçekmiş gibi açık arttırmayla satılıp bağışta bulunulduğunu öne sürdü.

"Eşimi kullanıyorlar. Artık yeter"

Akbaş, "Böyle bir şeyden çok zedeleniyorum. Bizi parçalıyorlar. Sözleşmede böyle bir madde olmadığı halde, bana danışmadan onayımı almadan bu tür bir işe başvurmuşlar. Onları suçlu buluyorum bu nedenle. Filmden oldukça büyük bir para kazandılar. O paranın içinden bağışta bulunsalar çok makbule geçerdi. Kırıntı parayla 10 bin liraya 20 bin liraya yüzük, gömlek satılacak. Herkes bunu yapabilir ama milyonlar kazanan bir insan bunu yaparsa benim için çok üzücü. Eşimin ismini böyle paramparça ediyorlar, eşimi kullanıyorlar. Artık yeter" diye konuştu.

Bütün gömlekler Müslüm Gürses Müzesi'ne bağışlandı

Parmağındaki yüzüğü Müslüm Gürses ile 38 yıl önce aldıklarını söyleyen Akbaş, "Bu yüzüğü 250 liraya yaptırdık. Kendisini kaybedeli 6 sene oldu. Bu yüzük parmağımda. Dünyanın en büyük parasını verseler bu yüzüğü vermem" dedi. Akbaş, kendisinde dahi Müslüm Gürses'in gömleğinin bulunmadığını, bütün gömlekleri geçen yıllarda Şanlıurfa'daki Müslüm Gürses Müzesi'ne bağışladığını söyledi.

Müzeden bir tane bile gömlek verilemeyeceğini anlatan Akbaş, Gürses'in bal mumu heykelinin yapımı sırasında müzeden bir gömlek istediğini ancak olumsuz yanıt aldıklarını, bu nedenle açık artırmayla satıldığı belirtilen gömleğin de sahte olduğunu ifade etti.

Muhterem Nur Akbaş ile Müslüm filminin ortak yapımcısı Nuri Yıldırım arasında daha önce de polemik yaşanmıştı. Akbaş,Muhterem Nur'un filmden 950 bin lira aldığını iddia etmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER