Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye enflasyon yanıtı

CHP'ye Twitter hesabı üzerinden rakamlarla enflasyon yanıtı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti öncesindeki son 14 yılın enflasyon ortalaması %70,3 iken, AK Parti iktidarları döneminde bu oran %9,54 olarak gerçekleşti. Onlar yalanlarla konuşur, biz rakamlarla" dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye enflasyon yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Erdoğan, son 14 yılın enflasyon ortalamasına ilişkin rakamları paylaştı.

Erdoğan, AK Parti öncesindeki son 14 yılın enflasyon ortalaması %70,3 olduğunu ve bu rakamın AK Parti iktidarları döneminde ise %9,54 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Erdoğan, yaptığı paylaşımda tam olarak şu ifadelere yer verdi:


"ONLAR YALANLARLA KONUŞUR, BİZ RAKAMLARLA"

"AK Parti öncesindeki son 14 yılın enflasyon ortalaması %70,3 iken, AK Parti iktidarları döneminde bu oran %9,54 olarak gerçekleşti.Onlar yalanlarla konuşur, biz rakamlarla..."

"BUNLARIN MALİYECİLERİ DE BİR GARİP"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda işe şu ifadelere yer verdi:

"Bay Kemal diyor ki çiftçi yandı. Bay Kemal bak resmi rakam açıklıyorum. Kocaelili çiftçilerimize 348 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Ana muhalefetin başındaki zat diyor ki AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı. Bunu diyen de maliyeci, bunların maliyecileri de bir garip. Onların döneminde enflasyon ortalaması yüzde 70 bizim dönemimizde yüzde 9,5…."
SONRAKİ HABER