için kaldı

Trump'tan Kaşıkçı açıklaması: Kral Selman'la görüştüm, Pompeo'yu Riyad'a gönderiyorum

ABD Başkanı, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele almak üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu Suudi Arabistan'a gönderdi. Trump "Bugün Türkiye'ye yönelik çok iyi hisler içindeyim, iki gün önce böyle değildi" dedi.

F5HABER F5HABER
Trump'tan Kaşıkçı açıklaması: Kral Selman'la görüştüm, Pompeo'yu Riyad'a gönderiyorum

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiğinden beri haber alınamaması vakası, ABD Başkanı için de büyük bir soruna dönüştü. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a (MbS) tam destek vermesiyle dikkat çeken Donald Trump, MbS'yi eleştiren Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili suçlamaların odağında kalınca, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu derhal Suudi Arabistan'a göndereceğini açıkladı.

'POMPEO BAŞKA ÜLKELERE DE UĞRAYABİLİR'

Trump'ın bir saat içinde yola çıkacak Pompeo'nun gerekirse başka ülkelere de gideceğini söylemesi, Türkiye'nin de bu ülkeler arasında olup olmayacağına dair soru işareti yarattı.

TRUMP: TÜRKİYE İLE GİZLİ ANLAŞMA YOK

Rahip Andrew Brunson'ın Türkiye'de 2 yıl hapis yattıktan sonra cuma günü serbest bırakılması ve ABD'ye dönmesi sonrası değerlendirmelerini sürdüren Trump, Brunson'ın bırakılması karşılığı yaptırımların kalkmasına yönelik 'Türkiye ile anlaşma yapmadığı' mesajını tekrarladı.

'İKİ GÜNDE DEĞİŞİR BÜTÜN İŞLER'

ABD Başkanı, "Bugün Türkiye için iki gün önce olduğundan çok farklı hissediyorum, Türkiye'ye karşı çok iyi hislerim var, iki gün önce ise yoktu" dedi.

TRUMP: KRAL'LA KONUŞTUM, YALANLIYOR

Suudi Kralı Selman'la telefonda görüştüğünü ve Selman'ın Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla herhangi bir ilgisi olduğunu yalanladığını kaydeden Trump, şöyle konuştu:

"Söyleniyor ki, kral herhangi bir bilgisi olduğunu kesin dille yalanladı, gerçekten bilmiyordu. Belki de, kafasının içine girmek istemem ama bana öyle geldi ki, belki de bunlar haydur katillerdi, kimbilir."

Suudi Veliahtı'nın da olaydan haberdar olmadığının kendisine söylendiğini aktaran Trump, Twitter'dan da şu paylaşımı yaptı:

'TÜRKİYE İLE YAKIN ÇALIŞMA'

"Suudi Kralı ile demin konuştum; kendisi, 'Suudi Arabistanlı vatandaşımızın' başına her ne geldiyse herhangi bir bilgisi olduğunu yalanlıyor. Bir yanıt bulabilmek için Türkiye ile yakın şekilde çalıştıklarını söylüyor."

Trump, Pompeo'nun Kaşıkçı vakası hakkında Suudi Kralı ile yüz yüze görüşeceğini sözlerine ekledi.

SONRAKİ HABER