Efkan Ala'dan peygamber gafı!

Efkan Ala'dan tartışılacak bir yorum: "Hz. Muhammed fetih esnasında gurura kapıldı"

F5HABER F5HABER
Efkan Ala'dan peygamber gafı!

AK Parti Gençlik Kolları tarafından İstanbul Eyüp'te düzenlenen ‘AK üniversiteliler sahur programı'na dahil olan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hz Muhammed hakkında tartışılacak ifadeler kullandı.

Yaklaşık 300 partilinin katıldığı programda AK Parti dışında tüm toplum kesimlerini eleştiren ve partili gençlere de "Eleştirmekten çekinmeyin, acımasızca eleştirin." tavsiyesinde mevcut bulunan Ala, elde ettikleri seçim zaferlerinden gururlanmamaları gerekmekte olduğunu belirtti . Ala, Hz. Muhammed'in (sas) Mekke'nin fethi esnasında gurura kapıldığını ve Allah tarafından uyarıldığını iddia etti.

Niyet iyi olsa da ifadeler amacı aştı...

"Peygamberimiz Mekke'yi fethedip oraya giriş yapariken muhtemelen tabii şimdi buradan biz çıktık, geri geldik ve Mekke'yi fethettik, vatandaşlar fevç fevç İslam'a giriyorlar. Muhtemelen kendisine bir hisse çıkardı oradan. Bakın biz böyle bir medeniyetin, böyle bir inancın temsilcileriyiz. İnsanın biraz gururlanması doğal bir şeydir, insanidir. Ama hemen uyarı ediliyor. ‘İstiğfar et, Allah tövbeleri çokça itiraf edendir.' Onun için biz kendimize hisse çıkarmıyoruz başörtüsü yasağını kaldırdık diye. Allah yaptı diyoruz. Kuran'ı Kerim'i her yere askeri okullar dahil biz sokmadık. Kendisi yaptı, bizi de onunla sınav etti."

SONRAKİ HABER