Şaka gibi olay

Son yerel seçimlerde oylarını kullanan Çırpı Mahallesi sakinleri, seçim sonrası mahallede oturmadıkları gerekçesiyle muhtar tarafından ikametleri sildirildi.

F5HABER F5HABER
Şaka gibi olay

Son yerel seçimlerde oylarını kullanan Çırpı Mahallesi sakinleri, seçim sonrası mahallede oturmadıkları gerekçesiyle muhtar tarafından ikametleri sildirildi.

Köyde doğup büyüdüklerini, yaz sezonlarında çalışmak için mahalleden ayrılmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, tekrar mahallede ikamet alabilmek için hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Çırpı mahallesinde yaşanan olayı ‘Şaka' gibi değerlendiren ikametleri silinen vatandaşlar, "Muhtar yerel seçimlerde kendisine oy vermeyen ve yaz aylarında mahalle dışında çalışan kim varsa ikametlerini sildirmiş. Bizim gibi aynı durumda olan, fakat kendisine oy verenlerin ikametleri silinmemiş. Muhtarın kasıtlı olarak kendisine oy vermediğimiz için ikametlerimizi sildirdiğine inanıyoruz" iddiasında bulundular.

Mahalle sakinlerinden Turan Girgin, iş icabı Marmaris'te çalıştığını belirterek şöyle konuştu: "Evim burada. Elektrik tapu her şey benim üzerime. 30 Mart seçimlerinden iki ay sonra bize yanlış adres beyanında bulunduğumuz gerekçesi ile 875 TL İdari Para Cezasına Esas Savunma geldi. İtiraz ettik. Mağdur durumdayız. Muhtar bize bunu neden yaptı bilmiyoruz. Seçimlerde kendisine oy vermediğimiz için yaptığını düşünüyorum. Bizim gibi 12 kişi var. Mahallede iş yok. Yıllardır oyumu bu mahallede kullandım, sandık görevlisi oldum. Ama ne oldu ise seçimlerden sonra oldu. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız."

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde elektrikçi olarak çalışan Şahin Girgin de dünyaya geldi geleli bu mahallede yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Her seçimde oyumu bu mahallede kullandım. Muğla'da çalışıyorum ama her gün aracımla gidip-geliyorum. Benim başka kalacak adresim yok. Seçim sonrası mahalle muhtarı tarafından bu mahallede oturmadığım gerekçesi ile ikametgâhım nüfus müdürlüğünden sildirilmiş. Hakkımı aramak için yasal yollara başvuracağım. İkametgâhımın silinmesine gerekçe olarak yanlış adres beyanında bulunduğum iddia ediliyor. Başka adresim yok ki yanlış adres beyanında bulunayım. Doğma büyüme Çırpı'da yaşıyorum. Bizim gibi dışarıda çalışmak zorunda olan, bu mahallede oturan, fakat seçimlerde oyunu muhtara verenlerin ikametleri silinmemiş. Bizim düşüncemiz, seçimlerde muhtar kendisine oy vermeyenlerin ikametlerini sildirmiş. Yanlış adres beyanında bulunduk ise kolluk kuvvetleri bizim bu mahallede oturmadığımızı nasıl tespit etti. Kime sordu. Burada şikâyetçi olan muhtar, kolluk kuvvetleri de herhalde muhtara sordu. Muhtar şikâyetçi olduğu kişiler hakkında bilirkişilik yapamaz. Hakkımı sonuna kadar arayacağım."

Emrah Dağdelen isimli vatandaş ise, "Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğum iddiası ile ‘İdari Para Cezasına Esas Savunma' yazısı geldi" dedi. Yazıyı alınca şaşırdığını belirten Dağdelen, sözlerini şöyle sürdürdü: "30 Mart seçimlerinde oyumu bu mahallede kullandım. Burada doğdum, bu mahallede yaşıyorum. Mahallede iş yok. Mecburen çalışmak için mahalle dışına çıkıyoruz. Bu demek değildir ki bizim bu mahallede oturmadığımız anlamına gelsin. Bizim düşüncemiz, muhtara seçimlerde oy vermemiş olmamızdan kaynaklanıyor. Eğer sorun bu olmasaydı kendisine oy verenlerin de ikametlerini sildirmesi gerekirdi"

"SORUN OY DEĞİL"

Çırpı Mahallesi Muhtarı Selahattin Girgin de, mahalle sakinlerinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: "Mesele bana oy verip vermemeleri değil. Sorun bu kişilerin mahallede oturmamaları. Bu konuda yasa var. Yasa gereği mahallede oturmayanlar hakkında gerçeğe aykırı beyanda bulunmaktan ikametleri silinir. Bu konuda kolluk kuvvetleri gerekli incelemeleri yaptı ve kendilerine savunma gönderildi. Oy meselesi yapmamak lazım. Seçim geldi geçti. Demokratik bir seçim yaşandı ve kazandım."

2005 YILINDA GÖREVDEN ALINDI

Çırpı Mahallesi muhtarı 2004 yılında ilk defa muhtar adayı oldu. Seçimi kazanan muhtar Selahattin Girgin, seçimin üzerinden bir yıl geçtikten sonra 12 yıl önce işlediği bir suçtan dolayı sabıkası ortaya çıktı. Görevden alınan Girgin, mahkemeye başvurarak sabıkasını sildirdi ve tekrar muhtar oldu. Son seçimlerde ise Mehmet Şanlı ile yarışan Selahattin Girgin seçimleri az bir farkla kazanarak üçüncü dönem muhtar oldu.

(İHA)

SONRAKİ HABER