için kaldı

AB Büyükelçileri Adana'da (4)

HEYET, BAKAN ÇELİK İLE BİR ARAYA GELDİ

F5HABER F5HABER
AB Büyükelçileri Adana'da (4)

HEYET, BAKAN ÇELİK İLE BİR ARAYA GELDİ

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve beraberindeki AB ülkesi büyükelçileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Bakan Çelik yemek öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, büyükelçilerle bir çok konuda beraber çalıştıklarını belirterek, "Misafirlerimiz için özel Adana yemekleri hazırlandı. Adana kebabı başta olmak üzere. Şimdiye kadar sürdürdüğümüz çalışmaları yemekli bir ortamda devam ettireceğiz. Onları burada görmekten mutluyum. Epeydir bir Adana programı yapmak istiyordum. Bu vesile ile bir araya geldik. Onlar bizim yakın mesai arkadaşımız. Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Türkiye ile konularda hep ilgili bir arkadaşımız" diye konuştu.

Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova ise Bakan Çelik'i ve Adana'yı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Bu güzel Adana şehrine seyahati organize etmekten büyük gurur duyuyorum. Ayrıca Bakan Çelik'in şehrini ziyaret etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Sayın Çelik'e Adana'yı ziyaret edeceğimizi söylediğimizde bu seyahatimize katılmayı hemen kabul etti. Çok güzel bir programımız var. İlk olarak dayanışmamızı göstermek için bombalı saldırının olduğu yeri çiçek bırakmak için ziyaret ettik. Vali ve Belediye Başkanıyla çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Çukurova Üniversitesi'nden son derece etkilendik. Küçük Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulda duygusal bir atmosferle karşılaştık. Adana Ticaret Odası'nın ekonomik başarısından etkilendik. Hepinize muhteşem ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum."

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de Türkiye'nin ev sahipliğinden etkilendiklerini belirterek, "Bizi davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Adana mutfağına özgü tatları tadacağımız için de teşekkür ederiz. Yarın yine programımız devam edecek, Ankara'ya muhteşem bir tecrübe ve birikimle dönmüş olacağız" dedi.

(DHA - Salih ÜÇTEPE - Çağlar ÖZTÜRK)
SONRAKİ HABER