için kaldı

Javier Bardem'den Gazze mektubu

Ünlü Hollywood yıldızı Javier Bardem, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren bir mektup yazdı. Ünlü yıldız mektubunda, İsrail'i soykırım yapmakla suçladı.

F5HABER F5HABER
Javier Bardem'den Gazze mektubu

Ünlü İspanyol oyuncu Javier Bardem, İsrail'in Gazze saldırısını ve operasyona ses çıkarmayan Batılı ülkeleri sert bir dille eleştiren bir açık mektup kaleme aldı. mektubun başlığını, Soykırım anlamına gelen "Genocide" başlığıyla yazdı.
Bardem, İsrail'in açıkça ve alçakça soykırım yaptığını belirttiği mektubu, eldiario.es İspanyol sitesinde yayınlandı.
Mektubun başlığı: SOYKIRIM...
Şu an Gazze'de yaşanan dehşetin karşısında mesafeli veya tarafsız durmanın HİÇBİR kabul edilebilir tarafı yok. Bu, hastane, ambulans ve terörist olduğu varsayılan çocukları da hedef alan, küçücük bir bölgeye suyu bile olmadan sıkıştırılmış çaresiz durumdaki bir halka karşı yürütülen bir işgal ve yok etme savaşı.
Bunu anlamak ve meşrulaştırmak imkansız. Ve Batılı ülkelerin böylesi bir soykırıma izin vermesi utanç verici. Yahudi halkının geçmişte yaşadığı bütün korkunç olaylar göz önünde bulundurulduğunda daha da gaddar ve akılalmaz hale gelen bu barbarlığı anlayamıyorum. ABD, AB ve İspanya'nın utanç verici tavrını sadece jeopolitik ittifaklar, işdünyasının o ikiyüzlü maskesi, sözgelimi silah satışı açıklayabilir.
Bazılarının, her zamanki gibi, fikrimi açıklama hakkımı kişisel saldırılarla itibarsızlaştıracağını biliyorum. Bu nedenle, şu noktalara açıklık getirmek istiyorum:
Evet, oğlum bir Yahudi hastanesinde doğdu çünkü Yahudi olan çok yakın dostlarım var ve çünkü, Yahudi olmak bu katliamı otomatik biçimde desteklediğiniz anlamına gelmiyor. Tıpkı İbrani olmanın Siyonist olduğunuz anlamına gelmediği, Filistinli olmanın sizi otomatikman bir Hamas teröristi yapmadığı gibi. Böyle düşünmek, Alman olmanın Nazi olmak anlamına geldiğini söylemek kadar absürd.
Evet, bu tür müdahalelere ve saldırganca siyasete karşı çıkan bir dizi Yahudi arkadaşımın ve tanıdığımın bulunduğu ABD'de çalışıyorum. O arkadaşlarımdan biri bana dün telefonda, 'Çocukları öldürürken yaptığının kendini savunmak olduğunu söyleyemezsin' diyordu. Ve ABD'de, çelişen görüşlerimi tartıştığım başkaları da var.
Evet, ben Avrupalıyım ve sessizliği, mutlak utanmazlığıyla beni temsil ettiğini savunan Avrupa Birliği'nden utanıyorum.
Evet İspanya'da yaşıyorum, vergilerimi ödüyorum ve paramın, masum çocukları öldürerek zengin olan diğer ülkelerle birlikte silah endüstrisini ve bu barbarlığı destekleyen politikaların finanse edilmesi için kullanılmasını istemiyorum. Bu durum dehşet verici.
Öldürenlerin kalplerinde şefkat bulmalarını ve daha nefretle şiddet doğurmaktan başka işe yaramayan bu ölümcül zehirden arınmalarını ümit edebiliyorum sadece. Ve, tek hayalleri barış ve birlikte yaşam olan İsrailli ve Filistinlilerin bir gün birlikte bir çözüm bulmalarını…

SONRAKİ HABER