için kaldı

Ekiplerin aradığı doktor 3 gün sonra kendi imkanlarıyla çıktı

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde Valla Kanyonuna giren Dr. Mohaç İkbali Afşar, 3 günün ardından Cide'nin Hamitli Köyünden sağ olarak kendi imkanlarıyla çıktı.

F5HABER F5HABER
Ekiplerin aradığı doktor 3 gün sonra kendi imkanlarıyla çıktı

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde Valla Kanyonuna giren Dr. Mohaç İkbali Afşar, 3 günün ardından Cide'nin Hamitli Köyünden sağ olarak kendi imkanlarıyla çıktı.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde Valla Kanyonuna gelen ve Ankara'da doktorluk yaptığı öğrenilen Dr. Mohaç İkbali Afşar, Pazar günü Valla Kanyonuna yürüyüş yapmak için girdi. Bir süre sonra yakınları tarafından haber alınamayan Dr. Mohaç İkbali Afşar için jandarmaya kayıp ihbarında bulunuldu. Jandarma ekipleri, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneğine bağlı 5 sporcu ile arama kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD ve Dernek üyesi 5 sporcu, Valla Kanyonuna girerek arama kurtarma çalışması yaptığı esnada Dr. Mohaç İkbali Afşar, üç günlük bir mücadelenin ardından kendi imkanlarıyla Cide'ye bağlı Hamitli Köyünden kanyonu başarılı bir şekilde geçerek çıkmayı başardı. AFAD ve dernek üyesi sporcular ise, arama kurtarma çalışmalarını bunun üzerine sonlandırdı.

Jandarma ekipleri, kanyona izinsiz giren Dr. Mohaç İkbali Afşar'ı önce sağlık kontrolünden geçirdi ardından ifadesi alınmak üzere karakola götürdü.

Muratbaşı Köyünde Valla Kanyonunda ikamet eden Erol Sansar, Cumartesi günü sabah saatlerinde saat 08.00 gibi bir vatandaşın Valla Kanyonunun otoparkına ticari taksi ile geldiğini belirterek, "Bizde kahvaltı yaptı. Bir süre kendisiyle sohbet ettik. Sohbette kanyona gireceğini söyledi. Saat 11.00 civarında kanyona doğru yürüyüşe geçti. Akşam saat 19.00 civarında da beni aradı. Konuşmamızda, ‘ben iyiyim, şuanda iki tane tünel olan zor bir alanı geçtim, birde şelaleyi geçtim. Şuanda sıkıntı yok diye' haber etmişti. Pazar günüde saat 12.00 civarında bana mesaj attı, ‘iyiyim' diye. Sonradan bu arkadaşımızdan haber alınamadı. Büyük ihtimalle telefonunun şarjı bitti. Bugün Salı, yani arkadaşımızın kanyona girmesinin üzerinden 4 gün geçti. Ama kanyona girerken 1 hafta boyunca bir sıkıntı olmayacağını, kanyonda kendisini idare edebileceğini kendisi bana söylemişti" dedi.

Öte yandan, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı Köyünde Devrekani Çayı ile Kanlıçay'ın birleştiği yerde başlayan ve Cide ilçesine doğru uzanan Valla Kanyonu, 12 kilometre uzunluğunda bulunuyor. Yer yer derinliği bin 300 metreye kadar inen kanyonda çok sayıda geçiş zorluğu oluşturan yerler bulunuyor. Kanyon, Türkiye'nin en büyük ikinci kanyonu olarak biliniyor.

(Hatice Karakaş / İHA)

SONRAKİ HABER